Vandaag is een echte mooie lente dag! Ik heb daar vanmiddag dan ook zo veel mogelijk van genoten en lekker in de zon gezeten. Want daar zijn we volgens mij allemaal dol op, dat fijne zonnetje op je bol. Maar wist je dat er een hoop voordelen zijn die de zon met zich mee brengt? Hieronder heb ik vier verschillende voordelen van de zon op een rijtje gezet, zodat je je niet meer schuldig hoeft te voelen dat je vandaag in de zon hebt gezeten in plaats van andere belangrijkere zaken.

#1 BETERE STEMMING

Misschien merk je het zelf ook wel eens. Wanneer je ‘s ochtends wakker wordt met een lekker zonnetje aan de horizon, voel je je vaak direct opgewekt! Als je in de zon zit wordt is er een verhoogde aanmaak van serotonine. Dit zorgt ervoor dat je vrolijker en opgewekter bent, dat je minder last hebt van stress en dat je dingen makkelijker los kunt laten. Dus weg met de winterdepressies en op naar een vrolijke zomer!

#2 LANG LEVEN VITAMINE D!

Zonlicht staat voor vitamine-D en vitamine-D heeft veel verschillende voordelen. Zo bevat vitamine-D een hele hoop calcium en dit zorgt ervoor dat je botten en tanden sterker worden. Ook heeft vitamine-D een positief effect op je nagels en haar. Iedereen wil toch sterke botten, gezonde tanden, mooie sterke nagels en een gezonde bos haar?! Hup, die zon in!

#3 WARMTE TROOST

Last van een dipje? Ook dan moet je gewoon lekker de zon ingaan. We wisten al dat zonlicht ervoor zorgt dat je je vrolijker voelt, maar mocht je je echt even down voelen moet je écht de zon in gaan. De warmte van de zon geeft namelijk een troostend gevoel.

#4 VERMINDERDE EETLUST

Het is natuurlijk niet zo dat je weinig moet eten op een dag. Maar als ik naar mijzelf kijk eet ik in de winter zo gigantisch veel meer dan in de zomer. Voornamelijk het kerstdiner en de oliebollen met oudjaar tikken flink aan. In de zomer heb je daar een stuk minder last van, zonlicht zorgt er namelijk voor dat je minder eetlust hebt. Mocht je nog een paar kilootjes willen verliezen voordat je weer in je bikini moet, dan moet je vooral ook de zon in gaan.

P.S. Wel altijd veilig de zon in en je huidje goed beschermen hè!