Heb je vanavond wat te vieren, of ga je gewoon een gezellig avondje op stap? Dan zullen er vast wat alcoholische drankjes genuttigd worden. We weten natuurlijk allemaal dat (te veel) alcohol niet goed in een gezond voedingspatroon past. Maar goed, je moet nergens in door slaan, dus een aantal drankjes op zijn tijd kunnen echt geen kwaad. Maar wist je dat je wat betreft alcoholische drankjes ook nog een verantwoorde keuze kunt maken? Dus wil je wel wat alcoholische drankjes drinken, maar toch een beetje opletten wat je binnen krijgt. Dan zijn de volgende 4 drankjes een goede optie!

#1 WODKA SPA ROOD

Op het gebied van mixdranken is wodka spa rood het minst calorierijke drankje. Hetgeen wat dit drankje zo caloriearm maakt is natuurlijk de spa rood. Spa rood bevat namelijk geen calorieën, terwijl de wodka van één drankje 60 kilocalorieën is. Zou je de spa rood vervangen door bijvoorbeeld cola of een andere frisdrank, zouden er nog eens 85 calorieën bijkomen. Om dit drankje nog een beetje extra fris en op smaak te maken, zou je er een schijfje limoen of citroen doorheen kunnen doen!

#2 RODE WIJN

Het is en blijft een feit dat rode wijn (met mate) goed voor je is! Het is een van de beste keuzes die je kunt maken op gebied van alcoholische drankjes. Rode wijn bevat het anti-oxidant resveratol, dit zorgt namelijk voor dat je kans op hart- en vaatziekten verminderd wordt. Ook beschermt dit tegen huidveroudering, wat natuurlijk nooit kwaad kan. Een glas rode wijn bevat ongeveer 80 kilocalorieën, tegenover 271 kilocalorieën in bijvoorbeeld een Mojito.

#3 CHAMPAGNE

Er valt altijd wel iets te vieren en daar hoort natuurlijk champagne bij! Champagne is een goede optie voor degene die niet van rode wijn houden. Het bevat namelijk hetzelfde anti-oxidant als rode wijn, wat dus zorgt voor een vermindering van huidveroudering en het tegengaan van hart- en vaatziekten. De calorieën die een glas champagne bevatten zijn ongeveer 95 kilocalorieën, dus wel een stukje meer dan rode wijn of wodka aangezien champagne in smalle, kleinere glazen wordt geserveerd.

#4 GIN TONIC

Een gin-tonic is natuurlijk niet het meest caloriearme drankje dat er is. Tonic bevat namelijk, net als veel andere frisdranken, veel suikers. Hierdoor van een glas gin-tonic al snel 122 kilocalorieën bevatten. Maar, er zijn echt nog wel een hoop andere voordelen die gin en tonic met zich meebrengen. Zo bevat tonic bijvoorbeeld de stof kinine, dit bevordert de spijsvertering en werd vroeger ook gebruikt tegen onder andere kanker, malaria en koorts. Gin heeft ook zo zijn voordelen, dit kan helpen bij het bestrijden van artrose, het verliezen van gewicht en het zorgt er voor dat je botten sterker worden!