Goedemorgen! Heb je zin in een smoothie die zoet, maar toch ook een beetje pit heeft? Dan is deze smoothie een goede optie. Zelf hou ik heel erg van de smaak van wortel met gember, ik drink dan ook graag gember-wortelsapjes. Maar om daar wat variatie op te geven wilde ik eens iets anders proberen en zo kwam ik bij dit smoothierecept. Een mix van de pittige smaak van gember en de zoete mango en banaan.

Wat heb je voor dit recept nodig? 

  • 1 kopje ingevroren mango
  • 1 banaan
  • 2 bospenen
  • 2 cm gember
  • 1 kopje kokoswater (of gewoon water)

Ook deze smoothie is weer binnen no-time te maken. Je begint met het schoonmaken en snijden van de bospeen. Stop deze vervolgens in kleine stukjes in de blender. Voeg dan het kopje met bevroren mango toe en de banaan. Schil vervolgens de gember en voeg deze ook toe in de blender en ten slotte voeg je het kopje kokoswater toe. Alle ingrediënten zitten nu in de blender, dus blenden maar! Je smoothie is ready to go!

Ik gaf net al aan dat ik gek ben op wortelsap, maar wist je dat dit ook heel veel voordelen voor je gezondheid heeft? Wortelsap is namelijk de rijkste bron van vitamine A dat je lichaam supersnel en makkelijk kan opnemen. Daarnaast bevat het een flinke hoeveelheid vitamine B, C, D, E, G en K. Het bevordert je spijsvertering en is erg waardevol in het behouden van een gezond gebit! Ten slotte is wortelsap een natuurlijk oplosmiddel voor zweren en tumoren en beschermt het ook nog eens ons zenuwstelsel en helpt het bij het toenemen van je vitaliteit. Waar wachten we nog op? Allemaal aan het wortelsap dus!