Heb je vanavond zin om aardappelen eens op een andere manier te eten? Ik varieer graag met verschillende soorten aardappelen en verschillende soorten bereidingen. Een van mijn favorieten is de salade van zoete aardappel met yoghurt/muntsaus die een hele tijd geleden in de allerhande stond. De yoghurt/muntsaus maken de aardappeltjes lekker fris, waardoor deze frisse aardappelsalade het hele jaar door lekker is om te eten.

Wat heb je allemaal nodig? (voor ongeveer 4 personen)

  • 1 kg zoete aardappel
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 15 g verse munt
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 50 ml mayonaise
  • 1 tl chilipeper
  • 2 tenen knoflook

Begin met het voorverwarmen van de oven op 230°C. Snijd vervolgens de aardappelen in partjes van ongeveer 2 cm dikte. Stop vervolgens de partjes in een kom samen met zout en olijfolie, zorg ervoor dat alle partjes de olie goed in zich op nemen. Vervolgens kun je de partjes op een licht ingevette bakplaat leggen en ze voor ongeveer een half uur in de oven laten bakken.

Terwijl de aardappelen in de oven liggen kun je beginnen met de saus. Snij hiervoor de munt fijn en meng deze met de yoghurt, mayonaise en de chilipeper tot een saus. Vervolgens snij je de twee tenen knoflook fijn en voeg je deze ook toe aan de saus. Dan proef je de saus even voor en kun je hem naar eigen mening op smaak brengen met zout en peper. Als de aardappelen klaar zijn kun je ze uit de oven halen en de saus over de salade heen gieten. Het lekkerste is om de salade lauw-warm op te eten. Smakelijk!