We weten allemaal dat het hartstikke slecht is voor je haar om het te vaak te wassen. Nu heb ik zelf een haartype dat geneigd is om snel vet te worden en dat willen we natuurlijk ook niet hebben. Gelukkig is daar je redder in nood, namelijk droogshampoo! Ideaal om tussen je wasbeurten in je haar toch fris en volumineus te houden. Mijn favoriete droogshampoo is Tropical Dry Shampoo van het merk Batiste, deze kun je gewoon bij de drogisten kopen voor ongeveer €5. Zo als de naam al zegt heeft hij een lekkere frisse tropische geur en hij geeft ook nog eens goed volume. Droogshampoo moet je natuurlijk wel op de juiste manier gebruiken, daarom hier de regeltjes hoe je het beste droogshampoo kunt gebruiken.

#1 Altijd op droog haar

De naam zegt het natuurlijk al, maar droogshampoo moet je altijd op droog haar gebruiken. Wanneer je haar nat is veranderd de droogshampoo namelijk in een heel vies plakkerig goedje en dat wil je niet hebben! Dus ter alle tijden alleen op droog haar gebruiken.

#2 Afstand houden

Om witte strepen op je haar te voorkomen is het belangrijk dat je vooraf de bus droogshampoo goed schud. Vervolgens kun je de droogshampoo op je haar sprayen, maar hierbij is het héél belangrijk dat je voldoende afstand van je haar houdt. Als je de spuitbus te dicht op je haar houdt zorgt het er namelijk voor dat je een grote witte vlek op je haar krijgt en dat willen we niet hebben!

#3 Nooit te veel

Wat ook heel belangrijk is, is dat je nooit te veel droogshampoo gebruikt. Ook dit zorgt ervoor dat je witte vlekken in je haar krijgt en het zorgt er ook voor dat je haar uiteindelijk alleen maar vetter wordt. Voor het mooiste resultaat blijf je bescheiden met het sprayen.

#4 Borstelen

Dit is een van de punten die vrouwen denk ik vaak vergeten (ik wist zelf namelijk eerst ook nooit dat dit moest) is dat de droogshampoo een paar minuutjes in het haar moet intrekken. Wanneer je de shampoo op het haar sprayt krijg je altijd een witte waas, deze verdwijnt na een paar minuten en dan pas kun je je haar uitborstelen. Dit zorgt er voor dat je niet meteen alle droogshampoo weer uit het haar verwijdert.

Nu we dit weten kunnen we aan de slag met de droogshampoo. Maar wist je dat vet haar verdoezelen niet het enige is waar droogshampoo goed voor is wat betreft haar. Er zijn een aantal andere dingen die je ook met je haar kunt doen met droogshampoo. Het eerste wat je er mee kunt doen is het vastzetten van schuifspeltjes of klemmetjes. Droogshampoo zorgt er namelijk voor dat je meer grip hebt in je haar. Daarom is het handig om een beetje droogshampoo op de plek te spuiten waar je jij je schuifspeltjes vast wil zetten. Zo zullen ze minder snel van hun plek verdwijnen en blijft je coupe langer in model! Het twee puntje geldt voor mensen met een pony. Ik heb vroeger ook een pony gehad en daarom weet ik je pony soms (vooral als het warm is) de neiging heeft om tegen je voorhoofd aan te plakken. Om dit te voorkomen kun je een beetje droogshampoo tegen de onderkant van je pony aan sprayen, waardoor de droogshampoo de vettigheid van je gezicht opvangt en je pony mooi in model houdt. Ten slotte helpt droogshampoo nog bij het verdoezelen van je uitgroei. Wanneer je een beetje donkere uitgroei hebt bij de geblondeerde haar, kun je met de lichte waas die droogshampoo heeft je uitgroei minder opvallend maken. Let hierbij wel op het er natuurlijk uit blijft zien en dat er geen witte vlekken te zien zijn op het haar!