Herkennen jullie dit probleem? Je hebt een nieuw shirtje waar je dol op bent, maar na een aantal wasbeurten ziet het shirtje er al lang niet meer zo mooi uit. Zonde! Daarom heb ik uitgezocht wat je kunt doen om je was wat langer mooi te houden. Met een klein beetje extra moeite, blijven je kleren langer mooi. Hier een aantal tips!

#1 SORTEREN!

Misschien een inkoppertje, maar sorteer je was goed op kleur. Er zijn drie verschillende groepen waarin je je was kunt sorteren: wit, zwart en bont. Zo blijft wit écht wit, zwart écht zwart en bont écht gekleurd.

#2 WIT MOET SPRANKELEN

Er is iets wat je toe kunt voegen aan je witte wasmiddel om je was er nog witter en sprankelender uit te laten komen. Dit middeltje is witte azijn. Dit zorgt er echt voor dat je witte was mooi wit blijft.

#3 REINIG JE MACHINE

Ik denk dat dit iets is wat je niet al te graag doet, maar toch is het goed om ongeveer 1 keer per jaar je wasmachine te reinigen. Dit doe je door hem door te laten lopen met warm water en witte azijn. Door dit te doen worden de achtergebleven restjes weggehaald en komt je was er weer schoner uit.

#4 DROGEN!

Het is natuurlijk ideaal zo’n droger, maar het beste is om je was zo veel mogelijk door de lucht te laten drogen. Sommige materialen kunnen niet goed tegen de droger waardoor ze eerder lelijker worden en dát willen we voorkomen!

#5 HET MYSTERIE…

Een van de grootste ergernissen als het aan mij ligt is het sokken mysterie. Hoe kan het dat je altijd je sokken kwijt raakt? Is het echt zo dat je wasmachine je sokken opeet? Er zijn een aantal trucjes om er voor te zorgen dat je sokken bij elkaar blijven. Zo zijn er sokkenzakjes te koop, waszakjes waar je je sokken instopt waardoor ze elkaar niet verliezen. Ook kun je de sokken met een veiligheidsspeld aan elkaar maken. Mocht je dit niet hebben gedaan, dan kun je eens bij het deurtje van je wasmachine kijken bij het rubber. Grote kans dat je hier een verzameling eenzame sokjes vind!