Een tijdje geleden schreef ik al welke voedingsmiddelen belangrijk zijn voor een mooie egale huid. Maar een mooie huid krijg je natuurlijk niet alleen maar door goede dingen te eten. Je moet je huid goed verzorgen om een mooie egale huid te krijgen en daar gelden een aantal regeltjes voor. Ik moet zelf toegeven dat ik ook niet alle regels even goed nastreef, dus daarom is het wel even goed om de 5 belangrijkste regels nog eens op een rijtje te zetten.

#1 DRINK WATER & EET GEZOND

Stay hydrated, is een van de belangrijke lessen. Water is zo goed voor je en helpt je tegen het uitdrogen van je huid. Daarnaast is gezonde voeding ook heel goed voor je, met name pure chocolade, blauwe besjes, avocado’s, spinazie en rode wijn. Niet slecht toch? Bedenk dus altijd dat een goede huid van binnenuit komt en eet en drink gezond!

#2 KEN JE HUIDTYPE

Je moet je huid verzorgen naar aanleiding van het huidtype dat je hebt. Daarom is het belangrijk om goed voor ogen te hebben welk huidtype jij hebt. Zo kun je een vette, een droge of een normaal huidtype hebben. Als je producten aanschaft voor verzorging van je huid, is het dus belangrijk dat je rekening houdt met je vette, droge of juist normale huid. Ook is het belangrijk dat je niet te agressieve producten gebruikt, helemaal als je een gevoelige huid hebt. Daarom is het het beste om natuurlijke producten te gebruiken voor je huidverzorging.

#3 BE ENERGETIC!

Een gezonde levensstijl zorgt voor een gezond lichaam, dus ook een gezonde huid. Een belangrijk aspect hiervan is jezelf voldoende rust te geven. Het is soms misschien een beetje lastig in je drukke leven om voldoende rust te pakken, maar gun jezelf genoeg nachtrust. ‘s Nachts herstelt je huid, waardoor je er de volgende dag weer fris en fruitig uit ziet. Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende beweegt, dus ga lekker sporten! Sporten zorgt er niet alleen voor dat je een fit lichaam krijgt en dat je jezelf van binnenuit ook fitter voelt, maar het zorgt ook voor een betere doorbloeding.

#4 SLAAP NOOIT, MAAR DAN OOK NOOIT MET MAKE-UP 

Ik denk dat ik (HELAAS!) niet de enige ben die hier nog al eens de mist mee in gaat. Soms is het zo verleidelijk om meteen je bed in te ploffen zonder je make-up er eerst af te halen! Maar stiekem weten we allemaal zo goed dat het slecht voor je huid is. Maar waarom eigenlijk? Door je make-up er ‘s avonds niet af te halen gaat het proces van huidveroudering sneller. Daarnaast zorgt de make-up er in de nacht voor dat schadelijke stoffen in je huid gaan zitten. Hierdoor kunnen je poriën verstopt raken wat de kans op acne en een onzuivere huid verergert. Ten slotte heb je nog kans dat de make-up in je ogen gaat zitten ‘s nachts, wat geïrriteerde ogen kan veroorzaken. Dus, voortaan gaan we ons gezicht gewoon reinigen voordat we gaan slapen!

#5 SCRUB!

Scrubben zorgt er voor dat dode huidcellen verwijdert worden. Dit is heel belangrijk, omdat je anders kans hebt dat je poriën verstopt gaan zitten. Wanneer je poriën verstopt zijn heb je veel kans op onzuiverheden in je huid en dat willen we natuurlijk niet hebben! Daarom is het verstandig om je gezicht ongeveer 1 keer per week te srubben en de dode huidcellen hiermee te verwijderen.